www.harlie.nl

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Wetenspaardigheden Harnachement Zadels, als je door de bomen het bos niet meer ziet...

Zadels, als je door de bomen het bos niet meer ziet...

E-mailadres Afdrukken PDF

In Harlie's leven heb ik al aardig wat zadels uit mogen proberen. Eerst reed ik op een boomzadel, simpel omdat ik 8 jaar terug nog nooit van boomloze zadels had gehoord. Dit leverde veel wisselen van zadel op, want Harlie bleef groeien tot zijn 8e!
Dit zijn de zadels die ik heb gebruikt:


Kieffer Lech Profi
(dressuur):
Gekocht via marktplaats. Een Kieffer is een fijn zadel. Zit heel fijn, maar een haflinger groeit er al heel snel uit..


Westernzadel
(merk onbekend):
Via internet gekocht. Het had een prachtig blauwe zitting, maar ook hier groeide Harlie uit..


Merovech Giselli 3
(veelzijdigheid/dressuur):
Via de Heuvelhoeve aan laten passen. Zat prima. Harlie liep er fijn mee, maar ook hier ... groeide Harlie uit!


Barefoot Cheyenne
:
Via www.boomloosrijden.nl
Mijn eerst boomloos! Ik las erover op internet, vroeg een testzadel aan en was verkocht! Harlie liep er erg fijn op en na alle zadels waar Harlie uitgroeide was ik toe aan iets wat wel werkte! Het werd de Cheyenne. Dit is het veelzijdigheidsmodel van Barefoot.


Barefoot Nevada
:
Via www.boomloosrijden.nl
De Cheyenne zat heerlijk, maar ik wilde graag een westernmodel en die had Barefoot ook! Dus mijn Cheyenne verruild voor een Nevada. Een mooie zwarte. Harlie is nog fotomodel geweest voor de website met dit zadel:

Crates westernzadel (met boom):
Uiteindelijk was ik toe aan een 'echt' westernzadel. Een hele uitgave, maar Harlie was met 8 jaar oud toch wel uitgegroeid? De winkelmevrouw nam aan van wel en ik eigenlijk ook. Ze kwam helemaal uit Westerbork met haar bus en een heleboel Crates zadels. Uiteindelijk heb ik een hele mooie uitgekozen waar Harlie ook fijn mee liep. Hier heb ik 1,5 jaar heerlijk op buitengereden. Helaas ging Harlie aan het eind van die 1,5 jaar steeds langzamer lopen en bleek hij ook hier uitgegroeid! Nu was de maat vol en ik heb besloten nooit meer een boomzadel te kopen! Voor mij alleen nog maar boomloos!!
http://www.oregontrail.nl/

Barefoot London:
Via www.boomloosrijden.nl
Dit leek een leuk zadel en zou meer steun geven dan de Cheyenne of Nevada. De testweek voelde goed en dit zadel aangeschaft. Helaas voldeed het niet voor het vele buitenrijden.

Ghost:
Boomlooszadel via www.buitenzinnig.nl
Zit heerlijk zacht. Ondanks de weinige wrongen en steun zo op het eerste gezicht, zit je verrassend stevig in dit zadel! Ik heb de nep-nubuck versie, dat is zeker aan te raden. Een fijn zadel om mee buiten te rijden, maar ook om gewoon mee in de bak te rijden. Er is ook een versie met langere zweetbladen waar je ook dressuurwedstrijden mee kunt starten (niet dat ik die ambitie heb).

Trekker Pro Endurance Classic:
Dit zadel heb ik nu een week te leen om het uitvoerig te testen. Dit testzadel kwam Ron (van www.buitenzinnig.nl )hoogstpersoonlijk brengen :-)
Het zit heerlijk! Ik heb er nu 20 km op buiten gereden en het zit als een huis!

 

 (Harlie wilde liever gras eten, vandaar z'n vrolijke hoofd :-) )

 

Het grote voordeel van dit semi-boomloze zadel (het heeft een soort boom, maar geen harde) is dat de voorkant verstelbaar is. Dit zadel kan aan alle kanten versteld worden en het moet een bijzonder paard zijn dat het niet past!
Binnenkort hoop ik op dit prachtige zadel in de polder rond te kunnen rijden!

 

Laatst aangepast op woensdag 27 juli 2011 14:29